Buradasınız: Anasayfa Haberler 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası

23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası

PDFYazdırE-posta

ÇOCUKLARIMIZ KARATE TURNUVASINDAN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ VE DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLARAK DÖNDÜLER

Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan ve ilk defa bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Spor Kompleksinde 9 Ülke 27 İl ve 2000’e yakın sporcunun katılımı ile düzenlenen 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası 23-25 Nisan 2010 Tarihleri arasında yapıldı.

Turnuvada dünya üçüncülüğü ve dünya dördüncülüğü ile ilçemize dönen sporcularımız Arhavi nin adını tüm dünyaya duyurmuş oldular. Gençlik ve spor ilçe müdürü Erol Tosun, Atatürk İlköğretim okulu Müdürü Kenan Özşahin, F.S.M. İlköğretim okulu müdürü İlyas Emiroğlu Antrenör Kazım Alpay ve minik sporcular bu başarılarını İlçemiz kaymakamı ve belediye başkanı ile paylaşmak istediler. Başarılı sporcuları Arhavi Kaymakamı Bülent Bayraktar ve Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu ayrı ayrı tebrik edip sporculara plaket ve hediyeler vererek, idareci ve öğretmenleri de ayrıca kutladılar.

Turnuvanın ilk gününde müsabakaya çıkan ve 49 sporcunun yarıştığı 2001 doğumlu minikler kata dalında Talha Beşbadem yarışmada 3. olarak ilçemize Kata dalında Dünya üçüncülüğü getirerek başarılı olmuştur. Yine turnuvanın 2. Gününde de Müsabakaya çıkan ve 44 sporcunun yarıştığı 2000 doğumlu 30 Kg. minikler dalında Batuhan Öztürk 4. olarak kumite dalında Dünya dördüncülüğünü elde etmiştir.

Kaymakam Bülent Bayraktar “Minik sporcularımızın almış olduğu bu başarılı derecelerden dolayı kendilerini kutluyorum. Sporda başarının ölçüsü çok çalışmaktan geçer. Bu başarılarda emeği geçenleri, hocasından idarecisine kadar herkesi de tebrik ediyorum. Elde edilen başarı ile sporcular ilçemizin gururu olmuşlardır” dedi.

Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da, spora ve sporcuya her zaman imkanları ölçüsünde destek verdiklerini belirterek, minik sporcularımızın gösterdiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hekimoğlu; “Minik yavrularımızın aldığı bu dereceleri, yadsınamayacak boyutlarda büyük birer başarı olarak nitelendiriyorum. Öğrencilerimizin eğitimlerine verdiğimiz önemin yanında, onların spor dallarında da başarılı olmaları için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Ben ilçemizde yaşayan tüm gençlerimizle gurur duyuyorum ve bugün olduğu gibi yarın da bu ve buna benzer başarıların geleceğine inanıyorum. Çocuklarımızı yetiştiren hocalarına, onlara gerekli ortamı sağlayan idareci arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile