Buradasınız: Anasayfa Haberler İlköğretim Haftası etkinlikleri

İlköğretim Haftası etkinlikleri

PDFYazdırE-posta

İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİKLERİ HACILAR İLKÖĞRETİM OKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı 20 Eylül 2010 Pazartesi günü yani buğün, tüm Türkiye de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de büyük bir heyecanla başladı. İlçemizde yaklaşık 4.000'e yakın öğrenci heyecan ve hevesle sınıflarında ders başı yaptılar. Aynı zamanda ilköğretim Haftası olması nedeniyle de Atatürk anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene İlçemiz kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon komutanı Nihat Çağlar, Belediye Başkan Vekili Namık Köseoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerden oluşan topluluk tören alanında hazır bulundu.

İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü C.Erdal Kahya tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Milli Eğitim Müdürü Kahya tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Kahya konuşmasında şunları söyledi; “Eğitim ve öğretim insanlığın var oluşu ile birlikte süre gelen bir olgudur. İlk olarak anne, baba ocağında alınan eğitim, okullarda kazanılan bilgi ve davranışlarla birlikte çocuklarımızın yaşamını şekillendirerek onların geleceğine yön vermektedir. Bu manada onların geleceğinin iyi tesis edilmesi ve sağlam temellere oturtulmasında çocuklarımıza vereceğimiz eğitimin önemi büyüktür. Eğitimin en önemli unsuru ve vazgeçilmez kaynağı ise öğretmenlik mesleği olduğuna göre, öğretmenlerimizin günün teknolojisi ile donatılmış, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını, milletini ve ailesini seven ,milli ve manevi değerlerini benimseyip koruyan, kendini sürekli geliştiren, yeni değişim ve gelişmelere açık, sağlıklı düşünebilen ve aldığı kararları cesaretle uygulayabilen, sorumluluklarının bilincinde kişiler olması son derece önemlidir.”

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve konuşmalar sonrasında Atatürk anıtı önündeki tören sona ererken, bu yıl İlköğretim haftası münasebetiyle kutlama etkinliklerinin yapılacağı Hacılar İlköğretim Okuluna geçildi. Buradaki programda Hacılar İlköğretim Okulu müdürü Ali Türk tarafından yapılan konuşma sonrasında, okul öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular. Daha sonra okulun 8.sınıf öğrencileri, henüz okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeği sundular.

Hacılar İlköğretim Okulu tarafından organize edilen İlköğretim Haftası Kutlama programı, okul öğrencilerinin gür bir sesle okuduğu “Öğrenci Andı” ile son buldu.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile