19.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI KUTLU OLSUN CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI KUTLU OLSUN
Kategori Resmi Törenler

29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 94. yılında tüm yurt genelinde yapılan törenlerle kutlandı. Bağımsızlığın ve çökmekte olan bir milletin inancını ortaya koyarak özgürlüğüne kavuşmasının ilanı olan Cumhuriyet Bayramı, ilçemiz Arhavi’de de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 28 Ekim tarihinde Arhavi ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’na protokol üyelerinin çelenk sunması ve saygı duruşu ile başlanırken, programa bugün Arhavi İlçe Stadı’nda yapılan ve ilçe protokol mensupları, tüm ilçe okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törenle devam edildi.

İlk olarak Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Ardından protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar kutlama programının yapılacağı Arhavi Spor Salonu’na geçtiler.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Hasan Ongu’nun günün anlam ve önemini içeren konuşması ile devam etti. İlçedeki her okulu temsilen öğrencilerin hazırladığı ve bayramın önemini ve değerini betimleyen şiirler okunması ile duygu dolu anlar yaşandı. Ardından kültürel faaliyetlerde ve sportif müsabakalarda dereceye girip başarı gösteren gençlere ödüller takdim edildi. Öğrenciler ödüllerini sırası ile Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun ellerinden aldılar. Şiir okuma ve ödül töreninden sonra yapılan kapanış konuşmasının ardından tören son buldu.