19.11.2017 Son güncelleme: 17.11.2017, 1:19

BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EBEDİYETE İNTİKALİNİN 79. YILINDA SAYGI, MİNNET VE RAHMETLE ANILDI

ERTUĞRUL KURDOĞLU FEN LİSESİ SALONU’NDA ATA’YI ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ ERTUĞRUL KURDOĞLU FEN LİSESİ SALONU’NDA ATA’YI ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kategori Resmi Törenler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de düzenlenen törenlerle bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıldı.

Arhavi Çarmıklı Kültür Merkezi Atatürk Anıtı önünde açılış konuşması ile başlayan törene İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma merasiminin ardından tören, Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09:05’te siren sesleriyle yankılandı. Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bayraklar bir günlüğüne yarıya indirildi ve anıtın önündeki tören son buldu.

Ardından ilçe kütüphanesine geçilerek günün anlam ve önemine uygun “Atatürk Fotoğrafları ve Atatürk Kitapları Sergisi” gezildi. Akabinde Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi Salonu’nda hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı. Ata’ya özlemi vurgulayan şiirler ve konuşmalar, öğrencilerin güzel sunumu ile duygu dolu anların yaşanmasına ve izleyenlerden büyük alkış almasına neden oldu. Günün anlam ve önemine uygun yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Atatürk Oratoryosunun sunulması ile tören son buldu.,

Son Düzenlenme Pazartesi, 13 Kasım 2017 13:18