15.12.2017 Son güncelleme: 14.12.2017, 9:24

BAŞKAN HEKİMOĞLU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ (AROSB) HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

HEKİMOĞLU; “ARHAVİ HALKININ MAĞDUR OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ” HEKİMOĞLU; “ARHAVİ HALKININ MAĞDUR OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Kategori Genel Haberler

Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi’nin (AROSB) kamulaştırmaları için arazi sahiplerine tebligatlar çıkartılarak uzlaşmaya davet edildikleri bugünlerde, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu yapmış olduğu açıklamada; “Belediye hudutları içerisinde bulunan Artvin Arhavi Organize Sanayi Bölgesi arsası ilçemizin değerli bir bölgesidir. İlçemizin ve Artvin'in ekonomisinin canlanması ve özellikle ilçemizde iş olanakları yaratması amacı ile düzensiz sanayileşen söz konusu bölge de organize sanayi bölgesi kurulması için fedakârlık yapılmış olup, hiç bir şekilde değerinin altında bir değerle kamulaştırılarak halkımızın mağduriyetine izin verilmeyecektir. Söz konusu arazinin değerli bir arazi olduğu ve halkımızın arazinin değerini almasını sağlamanın görevimiz olduğunu işin başlangıcında bakanlık yetkililerine, siyasi büyüklerimize, Sayın Valimize söylenmiştir.

Aynı zamanda Artvin Arhavi OSB Müteşebbis heyeti ve yönetim kurulu üyesi olarak bu konuyu tüm hassasiyeti ile takip etmek görevimizdir. Kamu zararını ve halkımızın mağduriyetini önlemek için OSB arsasının mahkemece kıymet takdirleri yaptırılmıştır.

Ancak vatandaşlarımıza OSB Müdürlüğümüzce kamulaştırmaya emsal olmak üzere mahkemece belirlenen kamulaştırma fiyatlarının oldukça altında fiyatların teklif edildiğini duymaktayız. Bizim için esas olan hiç kimsenin zarar görmeyeceği ve özelikle vatandaşlarımızın mağdur olmayacakları mahkemece belirlenmiş olan fiyatların üzerindeki fiyatların uygulanmasıdır.  Bu fiyatların altında kamulaştırmanın uygulanması ve halkımızın mağdur edilmesini kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Son Düzenlenme Perşembe, 23 Kasım 2017 14:49