15.12.2017 Son güncelleme: 14.12.2017, 9:24

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

KUTLAMA PROGRAMI HACILAR İLKOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ KUTLAMA PROGRAMI HACILAR İLKOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ
Kategori Resmi Törenler

24 Kasım Öğretmenler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanı verilişinin 89. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törene İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ardından Hacılar İlkokulu’nda düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programa geçildi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen ve ilçe protokolü ile hemen hemen tüm öğretmenlerin katıldığı kutlama programı Öğretmen Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslanoğlu tarafından yapıldı. Öğretmenlerimizin, istikbalimizin güvencesi olduğuna vurgu yapan Arslanoğlu, tüm öğretmenlerin bu özel gününü kutladığını belirtti.

Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi’nin verilmesinin ardından törende, Öğretmenler Günü’ne uygun yapılan şiir, öykü, kompozisyon ve resim yarışmalarında birinci seçilen öğrencilere protokol üyeleri hediyelerini verdi. Düzenlenen program 24 Kasım Oratoryosunun sahnelenmesi ve müzik dinletisiyle son buldu.

Belediye başkanı Coşkun Hekimoglu, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Başkan Hekimoğlu ; “Öğretmenlik, sevgi, şefkat ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin büyük güvencesidir. Başöğretmen Mustafa Kemal  Atatürk; “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Bir milletin kalkınması, toplumun eğitim düzeyiyle orantılı olarak gerçekleşir. Bu nedenle her toplum eğitimine önem vermek zorundadır. Dolayısıyla kalkınmada ve gelişmede de en büyük pay öğretmenlerimizindir. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimiz, her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Düzenlenme Cuma, 24 Kasım 2017 17:18