15.12.2017 Son güncelleme: 14.12.2017, 9:24

YENİ NESİL TEMİZLİK ARACI ARHAVİ BELEDİYESİ’NİN HİZMETİNDE

İLÇENİN TEMİZLİĞİ SÜPÜRGE TAKSİ’YE EMANET İLÇENİN TEMİZLİĞİ SÜPÜRGE TAKSİ’YE EMANET
Kategori Sosyal İşler
(1 Oyla)

Arhavi Belediyesi temizlik islerinde kullanılmak üzere süpürge taksi adıyla bilinen temizlik aracını envanterine kattı. Tam donanımlı araç şehrin cadde ve sokaklarının yanında yaya kaldırımları, yürüyüş parkurları, meydan ve geniş alanlarda temizlik işleri için kullanılacaktır. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandıkları Cumhuriyet Meydanı ile Sahil Dolgu Alanındaki yürüyüş parkuru hizmet görecek olan alanların başında geliyor.

Elektrikle çalışan araç aynı zamanda hem ekonomik hem de kullanışlı olmasıyla dikkat çekiyor. Belediye envanterine giren aracın denemesi ve kullanımını Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu bizzat yaptı. Başkan Hekimoğlu, gerek manevra kabiliyeti gerek çok yönlü temizlik yapma özelliği ile kullanışlı bir donanıma sahip olan bu araçların aynı zamanda elektrikle çalışan bir araç olması nedeniyle ekonomik özelliğe sahiptir. Şehrin belli başlı noktalarında bu araçla temizlik işlemini yapmış olacağız. Özellikle Cumhuriyet Meydanı, Festival Alanı ve yayaların kullandığı yürüyüş alanları ve düz zemine sahip yollarda etkin bir şekilde kullanılacaktır.

Elektrik ile şarj yapıldığında sekiz saat kesintisiz hizmet veren aracın bu özelliği zaman içerisinde bu ve buna benzer araçların tedariki ile ekonomik tasarrufta sağlanmış olacaktır.