20.07.2018 Son güncelleme: 19.07.2018, 10:47

ARHAVİ BALIKÇI BARINAĞI GİRİŞİNDEKİ SORUN ORTADAN KALDIRILIYOR

BARINAĞA KUM YÜZÜNDEN BALIKÇI TEKNELERİ GİREMİYORDU BARINAĞA KUM YÜZÜNDEN BALIKÇI TEKNELERİ GİREMİYORDU
Kategori Fen İşleri

Arhavi Balıkçı Barınağı DLH (Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) tarafından kum vinçleri yardımıyla liman girişi derinleştirilip balıkçı teknelerinin rahat girip çıkamamaları sorununu ortadan kaldırmış oldu. Her gün çok sayıda balıkçı teknesinin kullandığı barınakta özellikle son bir yıldır gerek dalgaların gerekse Kapisre deresinin getirmiş olduğu kum yığınları yüzünden sağlıklı kullanılamıyor tekneler barınağa riskli bir şekilde giriş çıkış yapmaktaydı.

DLH tarafından yapılan çalışmayla bu sorun ortadan kaldırılmış oldu. Milletvekili Dr. İsrafil Kışla yapmış olduğu girişimler neticesinde sorunun ortadan kalkmasına sebep oldu. Yaklaşık 300’ü aşkın liman sakinin yer aldığı bu bölgede gerek amatör balıkçılar gerekse profesyonel balıkçılar sorunun çözümden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Balıkçılar, tekne ve kayıkların barınağa girip ve çıkmalarında büyük zorluklar yaşamaları nedeniyle avlanamadıkları zamanların olduğunu fakat yapılan müdahale ile sorunun bertaraf edildiğini görüyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz dedi.

Son Düzenlenme Salı, 26 Aralık 2017 16:50