19.02.2018 Son güncelleme: 16.02.2018, 8:32

ARHAVİ’NİN DERİN DEŞARJ PROJESİ BAŞLIYOR

YÜKLENİCİ FİRMAYA YER TESLİMİ YAPILDI YÜKLENİCİ FİRMAYA YER TESLİMİ YAPILDI
Kategori Fen İşleri

İlçemizin en önemli projelerinden biri olan Derin Deşarj Projesi başlıyor. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından  yüklenici firma yetkilileri ilçemize geldi ve yer teslimi protokolü yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda ilçemizin kanalizasyon alt yapısının tamamen yenilenmesinin ardından, kanalizasyon alt yapı çalışmalarının tamamlayıcısı olan ve atık suların toplanarak deniz dibine gönderilmesini sağlayacak Derin Deşarj Projesi için çalışmalar başlıyor. İhale sürecinin tamamlanmasıyla ihaleyi kazanan firma ile yer teslimi protokolü imzalanarak inşa çalışmaları resmen başlamış oldu.

Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu ve firma yetkilileri çalışmaların yürütüleceği ve tesisin kurulacağı bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Arhavi Belediyesi’ne geçildi ve burada süreci başlatacak olan yer teslimi protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu uzun zamandır gündemimizde olan ve ilçemiz için çok önemli ve kritik bir proje olan derin deşarj projesi için artık yasal prosedürün tamamlandığını ve yüklenici firmaya yapılan yer teslimi ile projenin resmen başladığını belirtti.

Hekimoğlu, daha önce ilçemize kazandırılan su, kanalizasyon alt yapısı gibi büyük projelerin ardından, derin deşarj projesi ile bir zincirin tamamlanacağını ifade ederek,  projenin ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Derin deşarj projesinin hayata geçirilmesi ile toplanacak olan atık sular kurulacak olan tesis ile denizin 1100 metre açığında, 35 metre derinliğe gönderilecek.