16.10.2018 Son güncelleme: 15.10.2018, 8:42

AÇÜ REKTÖRÜ TİLKİ VE MİLLETVEKİLİ KIŞLA ARHAVİ’DE

REKTÖR FAHRETTİN TİLKİ “ ARHAVİ’YE YENİ BÖLÜMLER AÇIYORUZ” REKTÖR FAHRETTİN TİLKİ “ ARHAVİ’YE YENİ BÖLÜMLER AÇIYORUZ”
Kategori Genel Haberler

Artvin Çoruh Üniversitesi rektörü  Fahrettin Tilki ve Ak Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla  hafta sonu Arhavi’de bir araya gelerek Arhavi Belediyesinde toplantı yapıldı. Belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun ev sahipliğinde başkanlık makamında yapılan toplantı  verimli geçti. Rektör Fahrettin Tilki Arhavi’ye boş gelmemiş, yeni müjdelerle gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde milletvekili İsrafil Kışla tarafından  açıklanan ve yüksek öğrenimde Arhavi’ye kazandırılan yeni 500 kişilik yurt binası ve Çay-Kur a ait sahil kesimindeki arsa üzerinde planlanan Turizm otelcilik Uygulama binasının yanı sıra, bugünde Rektör Tilki ve Milletvekili Kışla ilçeyi  yüksek öğretimde  önemli sıçrama gösterecek  olan  Sanat ve tasarım Fakültesinin Arhavi’ye kazandırıldığını resmen açıkladılar. Ve bununla da yetinilmeyip 2018-2019 Yüksek Öğretim sezonunda Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü açılmış olacak.

Rektör bununla da yetinmeyip, Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yeni bölümlerin önümüzdeki yıl açılacağını sözlerine ekledi. Bu anlamda Arhavi Meslek Yüksek okuluna senato kararıyla; Uçak - Kabin Hizmetleri, Bilgisayar, Elektrik, gibi bölümler açılacağını söyledi. Rektör , ilçeye kazandırılan Organize Sanayi nedeniyle bazı teknik bölümlerin de Arhavi ‘ye kaydırılacak. Tilki“Arhavi, Artvin deki yüksek öğretimde beklenen çıkışını sürdürebilecek konuma ve potansiyele sahip olduğu için, çok önemli bölümleri ilçeye kazandırmayı düşünüyoruz. Sanat ve Tasarım Fakültesi ile birlikte yakın zamanda Mimarlık bölümünü de değerlendiriyoruz. Stratejik bir konuma sahip olan Arhavi yakın zamanda Rize/Pazar’da ki  havaalanın bitmesiyle, ve devamında Artvin’in  Organize Sanayisinin  bu şehirde olması  Arhavi’nin yüksek öğrenimde akademik eğitimin yaygınlaştırılması için önemli bir ilçe konumuna gelmiştir. İlk etapta  önümüzdeki yıl açacağımız Sanat ve Tasarım Fakültesi /Peyzaj mimarlığı bölümü ile  Arhavi’nin Artvin deki yüksek öğrenim payını, öğrenci potansiyelini ve akademik personel sayısını artırmış olacağız.” Dedi.

Arhavi Belediyesinde yapılan toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü. Toplantıda Başkan Coşkun Hekimoğlu ilçede planlanan Yüksek öğretim ile ilgili gerekli imar düzenlemelerinin yapılmış olduğunu Rektör Tilki’ye bildirdi. Gerek Çay-Kur a ait sahil kısmındaki Arsadaki imar değişiklikleri, gerek Üniversite yerleşkesinde ve  gerekse Yeni yurt binasının inşaatı ile ilgili olan yerlerde yerel yönetim olarak gerekli desteğin verileceğini söyledi.