19.02.2018 Son güncelleme: 16.02.2018, 8:32

MİLLETVEKİLİ İSRAFİL KIŞLA ARHAVİ’DE

KIŞLA TAMAMLANAN VE YAPIMI DEVAM EDEN BAZI  KAMU YATIRIMLARINI GEZDİ.. KIŞLA TAMAMLANAN VE YAPIMI DEVAM EDEN BAZI KAMU YATIRIMLARINI GEZDİ..
Kategori Fen İşleri

Hafta sonu bir dizi çalışma ziyaretini gerçekleştiren Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla İlçede yapımı tamamlanan ve devam eden kamu yatırımlarını gezdi. Milletvekili Kışla’ya belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, Ak Parti ilçe başkanı Ufuk Yıldız, İl Genel Meclis üyesi  Hakkı Aytolan ve partinin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

GENÇLİK MERKEZİ HİZMET BİNASI  HİZMETE HAZIR

Milletvekili İsrafil Kışla ilk olarak Gençlik Spor Genel Müdürlüğü  bünyesinde geçtiğimiz aylarda  tamamlanan Arhavi  Gençlik Merkezi binası gezildi. Burada Gençlik Spor İlçe Müdürü Erol Tosun’da eşlik etti.  Çok yakın bir tarihte hizmete alınması planlanan bina ile ilgili incelemelerde bulunan Kışla, hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, gençlerin sosyal – kültürel ve sanatsal alanda kendilerini geliştirmede önemli katkı sunacak merkezlerden biri olacağını ifade etti. Milletvekili kışla, gençlik merkezinin içerisinde çok önemli ve yararlı  olabilecek bölümlerin yer aldığını sözlerine ekledi.

ARHAVİ ADLİYESİ İNŞAATI HIZLA SÜRÜYOR

Buradaki incelemelerinin ardından yapımı büyük bir hızla süren Arhavi Adliyesi inşaatına geçen Milletvekili ve beraberindekiler, yüklenici firma yetkililerinden bilgi alındı. Önümüzdeki  aylarda hizmete  girecek olan yeni Adliye binasının modern, konforlu ve çağa uygun bir donanımla inşa edildiği bildirildi. Binada olması gereken her türlü konfor düşünülmüş ve her bir adli personelin, avukatların ve vatandaşların rahat çalışma ortamı sağlanmış halde binanın teslim edileceği söylendi. Milletvekili kışla, “daha dün Arhavi adliyesinin kapatıldığını , adliyenin Hopa’ya taşınacağını söyleyenlere şu anda şehrin merkezinde yükselen  bu yeni binamız  onlara cevap olur. “ dedi.

ARHAVİ FEN LİSESİ’NE KAPALI SPOR SALONU

İlçenin adeta gözbebeği konumunda olan  ve eğitimde çok önemli başarıları elde eden okullarımızdan Arhavi Fen Lisesi’ne kapalı spor salonu inşaatına ilk kazma vuruldu. 6 Ay gibi kısa sürede tamamlanması planlanan okulun salonu ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alındı. Hemen Okulun yanında yapılacak olan salonla birlikte ilçede ilk kez bir okulun  kapalı spor salonu olmuş olacak.  Salon okulla bitiştirilmiş halde ve yol seviyesinde olup yol koduna yükseltilmiş olacak. Firma yetkilileri çalışmayı hızla tamamlayıp Haziran – Temmuz 2018 ayları içerisinde teslim edileceğini açıklamıştır.

BOĞAZİÇİ MAHALLESİ SU TAHLİYE KANALI BİTİYOR

Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve buna bağlı meydana gelen  düzensiz yağış rejimleri ilçenin belli başlı kesimlerinde  ani  su baskınlarına sebep olmaktadır. Bu anlamda meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarının bertarafı için  ilçemiz Boğaziçi mahallesi Atatürk Bulvarı kısmında su tahliye kanalı ve altyapı çalışmaları yürütülmektedir. Mevcut bulvar yolunun kodunun mahalleden yüksek olması nedeniyle söz konusu bölgede açılan su tahliye kanalı  sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturacaktır. Milletvekili Kışla ve başkan Hekimoğlu kanalın denize doğru uzayan kısmında yapılan çalışmaları değerlendirdiler. Başkan Hekimoğlu söz konusu bölgede belediye olarak üzerimize düşen altyapı bağlantıları yapılmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün çalışması da tamamlanmaktadır.