21.10.2018 Son güncelleme: 19.10.2018, 12:47

CANKURTARAN TÜNELİ TRAFİĞE AÇILDI

HEKİMOĞLU; “TARİHE TANIKLIK ETTİK,  ” HEKİMOĞLU; “TARİHE TANIKLIK ETTİK, ”
Kategori Genel Haberler

Artvin’in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında yapımı tamamlanan ve 5 bin 228 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun çift tüplü tüneli ünvanını alan Cankurtaran tünelinde ulaşım sağlanmaya başladı. Tünelden ilk geçişi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan Gençlik ve Spor bakanı Osman aşkın bak, Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Artvin Valisi Ömer Doğanay, belediye başkanları bürokratlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu ile ulaşıma açıldı.

Yapımında büyük emek sarf eden bugüne kadar birçok bürokratın yanı sıra yüklenici firma çalışanları,teknik eleman ve işçilerin emek yoğun çabalarıyla Artvin Cankurtaran tüneli trafiğe açılmış oldu. Projenin hayata geçirilmesinde ve sürecin takibinde  başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, dönemin Ulaştırma bakanı ve Şimdi başbakan olan Binali Yıldırım,  ulaştırma bakanı Ahmet Arslan , milletvekili İsrafil Kışla tünelin hayata geçirilmesinde önemli katkıları olmuştur.

Tünelin trafiğe açılması esnasında konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Cumhuriyet tarihinde 80 yıl boyunca Türkiye’de yapılan tünel toplamı 50 km iken, hükümetimiz döneminde sadece Artvin’e yapılan tüneller toplamı 47 km’dir. Ülkemiz genelinde 16 yılda ise yapılan toplam tünel uzunluğu ise 390 kilometredir. Herhalde birilerine bu cevap yeterlidir” Dedi.

Cankurtaran Tüneli açılışında Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu da yapmış olduğu açıklamasında; “ Bugün Artvin Tarihinde  bir ilk yaşanıyor. Adeta Tarihe Tanıklık Ediyoruz.  Yıllarca çile çekmiş insanımızın rahata huzura ve konfora ulaştığı bir günü yaşıyoruz. Yapılan bu büyük proje ile zamandan, mekandan, tasarruftan, işgücünden kısacası her alanda büyük kolaylık ve stratejik önem kazanmış bir Artvin’i  görüyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Bu projeyi ilimize kazandıran  tüm Devlet büyüklerimize, siyasi büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. “ dedi.

Toplam uzunluğu 11 kilometreyi bulan Artvin Cankurtaran tüneli bakan, vali, milletvekili, mülki amirler, belediye başkanları ve birçok vatandaşın katılımıyla trafiğe açıldı. Vatandaşların artık rahatlıkla Hopa-Borçka Cankurtaran geçidini çift tüp gidiş geliş tünel yoluyla geçebilecek. Tünel her iki yönlü trafiğe işlerlik kazandırılmış durumda. Daha düne kadar Cankurtaran tüneli için “Burada tünel münel yok, yalan söylüyorlar tünel münel yok” diyenlere ithaf olunur.  İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Son Düzenlenme Perşembe, 01 Mart 2018 17:43