20.06.2018 Son güncelleme: 20.06.2018, 12:51

TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ARHAVİ’DE İDİ

HİSARCIKLIOĞLU, ARHAVİ TSO TARAFINDAN DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI HİSARCIKLIOĞLU, ARHAVİ TSO TARAFINDAN DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
Kategori Genel Haberler

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılmak üzere İlçemiz Arhavi’de idi. BKM Kültür merkezinde yapılan programa ilçe kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi TSO Başkanı Atıf Kesim, Oda üyeleri, iş adamları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Arhavi’nin cazip bir merkez olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, yatırım teşviklerinde 4’üncü bölgede görünen Artvin’in 5’inci bölgeye alınmasına destek vereceklerini ifade etti.​

Arhavi TSO Başkanı Atıf Kesim’in ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, öncelikle Afrin’de mücadele eden Mehmetçiği desteğini iletirken, şehit askerlerimize de Allah’tan rahmet diledi.

Arhavi’nin ekonomik ve doğal potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:  “Arhavi muhteşem doğası, buram buram çay kokan toprağıyla, adeta bir cennet. Her yaz gerçekleştirdiğiniz Uluslararası Kültür ve Sanat festivali de, buraya ayrı bir güzellik katıyor, turistleri çekiyor. Yalnızca kartpostallarda görebildiğiniz manzaraları, Arhavi’de görüyoruz. Limanı, Kıyıcık plajı, ömrünüze ömür katacak mükemmel yaylaları, mimari şaheseri Çifte Köprüsü, hepsi ayrı güzel. Allah buraya her nimeti vermiş. Bu kadar nimeti, değerlendirmek de lazım. İşte, Arhavi TSO’muz ve Atıf Kesim kardeşim, Arhavi’nin gelişmesi ve zenginleşmesi için büyük gayret gösteriyor, emek veriyor. Artvin'in ilk organize sanayi bölgesi, Sayın Valimizin başkanlığında ve Odamızın çalışmalarıyla, Arhavi’de tamamlanmak üzere. 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca burada üretimi ve ihracatı da geliştirecek. Arhavi’ye önemli katkılar getirecek. Karadeniz Sahil Yolu'na 1 kilometre Hopa Limanı'na 16 kilometre, Sarp Sınır Kapısı'na 45 kilometre, Rize'ye yapılacak havalimanına 50 kilometre uzaklıkta. Rusya ve Türk Cumhuriyetlerine mal satmak isteyen firmalar için Arhavi OSB cazip bir yatırım merkezi olacak. Odamızın önemli bir talebi de, teşvik bölgesi meselesi. 4. Bölgede gözüküyorsunuz. Ama bunun nedeni baraj yatırımları. Artvin’in en az 5. bölgeye alınmasını bekliyoruz. Odamızın bu konudaki girişimine, biz de destek veriyoruz. Atıf Kesim Başkanımızla Ankara’da da birlikte çalışıyoruz. Kendisi, TOBB’un ekonomi politikası komisyonunda. Kendisiyle birlikte, 2 çok önemli adım daha attık. Bir tanesi Online belge, diğeri şirket kuruluşlarında tek durak ofis.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son 1 yılda yapılanlara ilişkin de bilgi verdi. Özelikle finansman ve istihdam alanında çok önemli işler yapıldığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Sanayi- Üretim Reform Paketi’ne ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu; “Bakın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok iyileşme sağladık. Kavga ile sorun-sıkıntı çözülmez. Ortak akılla, diyalogla çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim” diye konuştu.

Arhavi’ye okul talebiyle karşılaşan Hisarcıklıoğlu Oda’nın okulu inşa etmesi halinde TOBB ETÜ’nün buraya ismini vereceklerini, bunun olmaması halinde ise buraya bir okul yapmak istediklerini sözlerine ekledi.