20.11.2018 Son güncelleme: 19.11.2018, 8:03

İLÇE KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN “İMAR BARIŞI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kategori Genel Haberler

Arhavi Kaymakamlığı tarafından “İmar Barışı” gündemli Muhtarlar Toplantısı yapıldı. İlçe Kaymakamı Hasan Ongu başkanlığında yürütülen toplantıya Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile köy ve mahalle muhtarları da katıldı.

Arhavi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda İlçe Kaymakamı Ongu, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Ardından sözü Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cavunt devraldı. Müdür Cavunt, toplantıyı yapış amaçlarının imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi olduğunu belirtti. Konu ile ilgili yapılan sunumun ve bilgilendirme videosunun ardından Müdür Cavunt, 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıların İmar Barışı kapsamında olduğunu belirtti ve İmar Barışı’ndan faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanabileceğinin de altını çizdi. Ayrıca 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek olan müracaatlar e-devlet sistemi üzerinden veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendireceği kuruluşlar olan belediyelere, tapu sicil müdürlüklerine ve imar müdürlüklerine başvurularak yapılacağı da dile getirildi.

İmar Barışı toplantısın ardından halk ve güvenlik toplantılarına geçildi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda istek, dilek ve şikâyetler dinlendi. Köy ve mahallelerin sorunları konusunda istişarelerin yapıldığı toplantıda yapılması gereken işler konusunda gerekli notlar alındı.

Kaymakam Ongu toplantının amacının İmar Barışı ile ilgili merak edilenleri cevaplamak, halkın şahsi veya idari birimlere müracaatlarını beklemeden, doğrudan temas kurmak ve toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşmak olduğunu belirtti.