20.11.2018 Son güncelleme: 19.11.2018, 8:03

ARHAVİ DERİN DEŞARJ İNŞAATI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SÖZ KONUSU PROJEDE ZEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ ADINA FORE KAZIK YÖNTEMİ BAŞLATILDI SÖZ KONUSU PROJEDE ZEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ ADINA FORE KAZIK YÖNTEMİ BAŞLATILDI
Kategori Fen İşleri

Arhavi Belediyesi’nin iddialı projelerinden biri olan ve aynı zamanda çevreci bir proje olan Derin Deniz Deşarjı Projesi çalışmalarına başlandı. İlbank Anonim Şirketi Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihale sonucu başlatılan ve Kapisre Köprüsü’nün olduğu bölgede yapılacak olan projenin zemin çalışmaları start aldı. Söz konusu bölgenin etüt çalışmalarının ardından zemini güçlendirmek adına Fore Kazık yöntemine başlandı.

Ak Parti Artvin Eski Milletvekili İsrafil Kışla ve Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun yoğun girişimleri sonucunda hayata geçirilecek olan derin deşarj projesinin toplam bedelinin 4 milyon TL olduğu ve 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Hekimoğlu, Derin Deşarj inşaatının tamamlandığında şehrin bütün kanalizasyon sularının denizin dibine ve en az 1 km içerisine deşarjının yapılacağını belirtti. Ayrıca çevreci bir proje olan Derin Deşarj Projesinin Fore Kazık yöntemiyle zeminin güçlendirilmesinin ardından inşaatın hızla devam edeceğini de dile getirdi.

Son Düzenlenme Pazartesi, 09 Temmuz 2018 11:26