14.11.2018 Son güncelleme: 12.11.2018, 7:59

FESTİVALİN 4. GÜN GÜNDÜZ ETKİNLİKLERİNDE KÜLTÜREN YARIŞMALAR ÖNE ÇIKTI

GÜNDÜZ PROGRAMINDA YAPILAN KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YOĞUN KATILIMLA TAKİP EDİLDİ GÜNDÜZ PROGRAMINDA YAPILAN KÜLTÜREL ETKİNLİKLER YOĞUN KATILIMLA TAKİP EDİLDİ
Kategori Kültür-Sanat

46 .Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali bugün gerçekleştirilen 4. Gün programıyla devam etti. Gündüz programında yapılan kültürel etkinlikler yoğun katılımla takip edildi. Yarışmacılar geleneksel kültürün parçası olan etkinlikleri hem yaşattılar hem de birinci olabilmek için kıyasıya yarıştılar.

Gündüz etkinliklerinde şehrin merkezinde yapılan kültürel yarışmalar ve halk dansları gösterileri ilgi odağı oldu. Laz Böreği yarışması, Hamsili Ekmek yarışması, Dibekte mısır ayıklama yarışması, Fındık Ayıklama Yarışması, Aykırı hızarla odun kesme, Dik hızarla tahta biçme gibi çeşitli kültürel yarışmalar gerçekleştirilirken, etkinlikler Kaçkar TV tarafından canlı olarak izleyicilere aktarıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gündüz etkinlikleri kapsamında sahil dolgu alanında kurulan çocuk eğlence parkuru çocukların gün boyu eğlence alanı oldu. Çocuklar şişme oyun alanlarında doyasıya eğlendiler.

Öte yandan Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü gösterileri ise nefes kesti. İsina tepesinden sahil dolgu alanı güzergahına yapılan uçuşlar Arhavi festivalinin bir diğer aktivitesi oldu.

Son Düzenlenme Cumartesi, 01 Eylül 2018 19:35