16.12.2018 Son güncelleme: 15.12.2018, 9:17

ONLAR HEM AİLESİNİN HEMDE ARHAVİ’NİN GURURU OLDULAR

İKİ KARDEŞ TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDILAR İKİ KARDEŞ TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDILAR
Kategori Genel Haberler

Arhavi son yıllarda yükseköğrenimde başarılı sonuçlar alan ilçeler arasına girmeye devam ediyor. Bu başarılı sonuçlardan birini de Yazıcıoğlu ailesi aldı. Ailenin 2 erkek kardeşi Batuhan ve Alperen Yazıcıoğlu çalışmanın ve başarının sonuçlarını görerek her iki kardeş de TIP fakültelerini kazandılar.  ÖSYM tarafından 2018-2019 yılı Yüksek Öğretim Kurumları  (YKS) sınavı bünyesince başarılı bir sınav geçiren kardeşlerden Batuhan Yazıcıoğlu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘ni, Alperen Yazıcıoğlu ise Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandılar.  Bu sonuçla da Hem Arhavi’nin gururları oldular hem de ailelerinin…

Ulukent Köyünden olan Yazıcıoğlu ailesinde Alperen ve Batuhan kardeşlerin babaları öğretmen Yüksel Yazıcıoğlu çocuklarının böyle bir başarıyı yakalamaları kendileri için sürpriz olmadığını belirtti. Yazıcıoğlu çocuklarına eğitim hayatları boyunca elinden geldiğince her türlü desteği verdiğini ve bunun sonucu olarak çocukların da kendi yetenekleri, çabaları ve sistemli çalışmaları sonucu bu başarının geldiğini belirtti. Aile çocuklarının bu başarısının kendilerini gururlandırsa da… Asıl önemli olan memlekete millete hayırlı evlat kazandırmak olduğunu belirterek, Arhavi ‘ye de hayırlı olsun dedi.