16.12.2018 Son güncelleme: 15.12.2018, 9:17

TÜRK VOLEYBOLUNUN 60. KURULUŞ YILI KUTLANDI

GECEYE SÜPER LİG EKİBİ ARHAVİ BELEDİYESPOR’U TEMSİLEN BAŞKAN HEKİMOĞLU’DA KATILDI GECEYE SÜPER LİG EKİBİ ARHAVİ BELEDİYESPOR’U TEMSİLEN BAŞKAN HEKİMOĞLU’DA KATILDI
Kategori Spor

Türk sporuna damgasını vuran Türkiye Voleybol Federasyonu’nun görkemli 60. Yıl Balosu, Ankara Sheraton Hotel’de yapıldı. Spor ve Siyaset camiasından özellikle Türk Voleybolunun birçok ünlü simaları geceye renk kattı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TVF Yönetim Kurulu Üyeleri,  Bosna Hersek Voleybol Federasyonu Başkanı Alija Fatic, Kosova Voleybol Federasyonu Başkanı Abedin İbrahimi, Kulüp başkanları ve temsilcileri, Türk voleyboluna imza atmış eski sporcu, hakem, gözlemci, antrenörleri, A Bayan ve Erkek Milli Takımı sporcuları, medya mensupları ile çok sayıda davetli katıldı. Geceye Voleybolun en tepesindeki lig olan Efeler Liginde yer alacak olan Arhavi Belediyespor’u temsilen Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’da katıldı. TVF başkanı M. Akif Üstündağ Türkiye’nin en tepesindeki voleybol Ligi olan Efeler Ligi’ne çıkmayı başaran Arhavi Belediyespor Voleybol takımı Başkanı Hekimoğlu nezdinde tüm camiayı kutladı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, hem kulüp hem de milli takımlar seviyesinde Türk sporunun en başarılı branşının voleybol olduğunu kaydetti. Üstündağ, hem kulüp hem de milli takımlar seviyesinde Türk sporunun en başarılı branşının voleybol olduğunu kaydetti.

TVF Başkanı ülkeye sayısız şampiyonluk hediye eden voleybol ailesinin 60 yıllık yolculuğunun federasyon çatısı altında devam ettiğini belirterek, “Bu başarı hikâyesinin içinde, devletimiz, kulüplerimiz, oyuncularımız, hakemlerimiz, antrenörlerimiz, taraftarlarımız, basınımız ve tüm federasyon çalışanlarımızın payı vardır. Başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Federasyonumuzun varlık sebebi burada kendini belli etmektedir. Bizlerin en önemli görevi insanları birleştirmektir. Başarıda, mutlulukta, geçmişte, gelecekte mücadelemizde ülkemizi, sporseverleri ve voleybol severleri birleştirmek federasyonumuzun önceliğidir. Her zaman gelişecek, çalışacak, birlik olacak, kime ait olursa olsun tüm başarıları beraber kutlayacağız. Tüm paydaşlarımızı kendi zirvesiyle buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün bu çatı altında olan, bu toprakların voleybol hikâyesine katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ne mutlu bize ki hepimiz aynı takımdayız. 60’ıncı yıl sloganımız da ‘Hepimiz aynı takımdayız’.” dedi.

Gecede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, Eğitim Kurulunu temsil etmekten onur duyduğum Voleybol Federasyonu’nun 60. Yıl Gala Gecesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Gerçekleşen gala gecesinde  60 yıllık tarihi ve bugüne kadar elde ettiği başarıları içeren özel bir belgeselin tanıtımı da yapıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından hazırlanan belgeselin tanıtımı izleyicilerden büyük alkış aldı. Gala gecesinde; ilk milli takım forması, ilk A Erkek Voleybol Milli Takımı’nın fotoğrafı, kazanılan kupalar, imzalı voleybol toplarının yer aldığı çeşitli aksesuarlar da sergilendi. Voleybol federasyonu başkanı  Arhavi Belediyespor voleybol takımını da tebrik ederek, başkan Coşkun Hekimoğlu ile ayaküstü değerlendirmelerde bulundular. Ligin iddialı ekiplerinde biri olacağı yönünde görüş sunan başkan Hekimoğlu, Voleybol camiası içerisinde olmak hele hele bu camiayı en tepedeki (süper Lig’de) temsil etmek ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Oldukça geniş bir katılım ile gerçekleşen Türkiye Voleybol Federasyonu 60. Yıl Balosu, Enbe Orkestrası’nın sahne aldığı konserin ardından son buldu.

Son Düzenlenme Cumartesi, 15 Eylül 2018 14:05