12.12.2018 Son güncelleme: 11.12.2018, 8:29

BAŞKAN HEKİMOĞLU AÇÜ ARHAVİ YERLEŞKRSİNİ GEZDİ

ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE BELEDİYE EKİPLERİ ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMASINA DESTEK VERİYOR ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE BELEDİYE EKİPLERİ ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMASINA DESTEK VERİYOR

İlçedeki en önemli yatırımlardan biri olan Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesi inşaatında sona gelindi. Eğitim hizmetleri açısından ilçe ve bölge adına büyük önem arz edecek ve bu doğrultuda 2018-2019 akademik eğitim-öğretim yılına başlayacak olan Arhavi Sanat/Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu binasında yürütülen çalışmalar tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarının sürdürüldüğü yerleşkede Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu incelemelerde bulundu. Başkan Hekimoğlu’na Arhavi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Sözbilir eşlik etti.

Yaklaşık 10.000 metrekarelik bir alanda yer alacak olan yerleşkenin hem iç, hem de dış kısımlarının tamamlandığını belirten Arhavi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Sözbilir, 2018 – 2019 eğitim – öğretim dönemine önümüzdeki hafta başlayacaklarını dile getirdi.

Modern görünümüyle göz kamaştıran yerleşkede yapılan çalışmaları yakinen takip eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ise; “Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinin çevre düzenlemesi için belediye ekiplerimiz katkı vermektedir. Söz konusu yerleşkenin ana giriş kısmında, gerek şehir içi dolmuş araçları için ve gerekse üniversite öğrencileri için ulaşım konusunda daha rahat bir alan çalışması yapılmaktadır. Bölgenin altyapı kanalizasyon ve su bağlantıları tamamlanmış durumdadır. Bunun yanında yağmur sularının deşarjı için kanal çalışması yapılmaktadır. Devamında belediye ekiplerince yapılacak olan zemin iyileştirme ve düzenleme çalışmalarıyla Arhavi, yükseköğrenime yeni yerleşkesinde sorunsuz bir şekilde girecektir. 1 Ekim itibariyle Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesi,  Sanat/Tasarım ve Mimarlık, Peyzaj bölümleriyle ve meslek yüksekokuluyla 2018-2019 akademik yılına başlayacaktır” dedi.

Yeni eğitim – öğretim döneminde ilçemizde tahsil hayatlarına devam edecek olan öğrencilere başarılar dileyen Coşkun Hekimoğlu ayrıca Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinin bugünlere gelmesinde büyük katkısı olan başta Artvin eski Milletvekili İsrafil Kışla olmak üzere, il ve ilçe teşkilatımız ile Milletvekilimiz Erkan Balta’ya bir kez daha teşekkür ettiklerini ifade etti.

Son Düzenlenme Cuma, 28 Eylül 2018 18:29