14.11.2018 Son güncelleme: 12.11.2018, 7:59

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 95. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

KUTLAMA TÖRENİ İLÇE KAPALI SPOR SALONU’NDA YAPILDI KUTLAMA TÖRENİ İLÇE KAPALI SPOR SALONU’NDA YAPILDI
Kategori Resmi Törenler

29 Ekim 1923 yılında nice zorluklarla ilan edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim’’ diye nitelendirdiği Cumhuriyet, 95. yılında tüm yurt genelinde coşku ile kutlanıyor. Bağımsızlaşmanın ve çökmekte olan bir milletin inancını ortaya koyarak özgürlüğüne kavuştuğunun ilanı olan Cumhuriyet Bayramı, ilçemiz Arhavi’de de coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 28 Ekim tarihinde Arhavi ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı’na protokol üyelerinin çelenk sunması ve saygı duruşu ile başlanırken, programa bugün İlçe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve ilçe protokol mensupları, tüm ilçe okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen törenle devam edildi.

İlk olarak Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Ardından protokol mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar kutlama programının yapılacağı alana giriş yaptılar. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Hasan Ongu’nun günün anlam ve önemini içeren konuşması ile devam etti. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde karate ve güreş gösterileri sunuldu.

İlçedeki her okulu temsilen öğrencilerin hazırladığı ve bayramın önemini ve değerini betimleyen şiirler okunması ile duygu dolu anlar yaşandı. Akabinde kültürel faaliyetlerde dereceye girip başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrenciler ödüllerini sırası ile Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Garnizon Komutanı Hakkı Öztürk, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nun ellerinden aldılar.  Halk oyunları gösterisinin ardından tören son buldu.