12.12.2018 Son güncelleme: 11.12.2018, 8:29

BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN 80. YILDÖNÜMÜNDE SAYGI, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANILDI

ANMA TÖRENİ ERTUĞRUL KURDOĞLU FEN LİSESİ’NDE YAPILDI ANMA TÖRENİ ERTUĞRUL KURDOĞLU FEN LİSESİ’NDE YAPILDI
Kategori Resmi Törenler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Arhavi’de de düzenlenen törenlerle bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıldı. Atatürk Anıtı önünde açılış konuşması ile başlayan törene İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma merasiminin ardından tören, Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09:05’te siren sesleriyle yankılandı. Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bayraklar bir günlüğüne yarıya indirildi ve anıtın önündeki tören son buldu. Ardından Nermin Çarmıklı Halk Kütüphanesi’ne geçilerek günün anlam ve önemine uygun “Atatürk Fotoğrafları ve Atatürk Kitapları Sergisi” gezildi.

Akabinde Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi’nde hazırlanan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı. Ata’ya özlemi vurgulayan şiirler ve konuşmalar, öğrencilerin güzel sunumu ile duygu dolu anların yaşanmasına ve izleyenlerden büyük alkış almasına neden oldu. Günün anlam ve önemine uygun yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Atatürk’e dair müzikli şiir sunulmasından sonra tören son buldu. 12 Kasım 2018 Pazartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi’nde “Atatürkçü Düşüncenin Geliştirilmesi Faaliyet Programı” kapsamında ‘Atatürk İlkeleri’ Konferansı yapılacaktır.

Son Düzenlenme Cumartesi, 10 Kasım 2018 12:03