15.12.2017 Son güncelleme: 14.12.2017, 9:24

2008 yılında başlayan ve bu yıl 10.su yapılan Herkes İçin Futbol Şenliği’nin 3. Etabı,  2003-2004-2005 doğumlu kız öğrencilere yönelik Yıldız Kızlar futbol şenliği adıyla yapıldı. Etkinliğe Arhavi Belediye Başkan Vekili H.Tahsin Kurdoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler

Ak Parti Genel Merkezi yerel yönetimler başkan yardımcısı ve Karadeniz bölge sorumlusu Mehmet Geldi tarafından, yerel yönetimler başkanlığının programı çerçevesinde Arhavi Belediyesi’ne ziyarette bulunuldu.

Etiketler

Geçtiğimiz günlerde kongre sürecini tamamlayan ve yeni yönetim yapısıyla göreve devam eden Ak Parti ilçe teşkilatı mensupları belediye başkanı  Coşkun Hekimoğlu’nu ziyeret etti. Ziyaret belediye başkanlık makamında gerçekleşti.

Etiketler

Artvin Amatör 1. Liginde mücadele eden temsilcimiz Arhavispor hafta sonu kendi sahasında Artvinspor’u konuk etti. Sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılan Arhavispor ligin ilk yarısını tamamladı. Karşılaşmayı Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ve Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da takip etti.

Etiketler

Çay-Kur Çay işletmeleri genel müdürü İmdat Sütlüoğlu ve beraberindeki daire başkanlarından oluşan bürokratlar Arhavi Çay-Kur Çay Fabrikasının geleceği ile ilgili Ak parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ile heyetler düzeyinde görüşmek üzere hafta sonu ilçeye geldiler.

Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’nın da katılımıyla Arhavi Belediyesinde düzenlenen toplantı belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Çay-Kur’a ait Arhavi deki Fabrikanın ve Arsanın masaya yatırıldığı toplantı olumlu bir ortamda gerçekleşti. Mevcut çay fabrikasının yeri şehrin büyümesi ve meydana gelen kentleşme sonucunda fabrikanın adeta şehrin ortasında kalması hem çevre hem de görüntü kirliliğini beraberinde getirmiş ve ortaya çıkan bu sorunun çözümü için toplantı yapılmış oldu.  Sorunun çözümü için heyetler karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak yapılacak çalışmaları bir an evvel hayata geçireceklerini ifade ettiler.

Temelde Mevcut çay fabrikasının ilçe merkezinden çıkarılarak daha stratejik ve avantajlı konuma sahip kavak köyüne nakledilmesi görüşünde birleşildi. Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu  konunun süratle işleme alınacağını ve yetkili birimlerin koordinasyonunda fabrikanın daha cazip bir yer konumunda olan Kavak Köyü’ne taşınması için gerek bakanlık düzeyinde gerekse yerel yöneticilerle beraber birlikte çalışmaya start vereceklerini dile getirdi. 16.000 m2 bir alana sahip olan çay fabrikasının şehir dışına taşınmasıyla birlikte mevcut yerin şehre yakışır, kamu yararı gözetilerek bir çalışmayı ortaya koyacaklarını ifade eden belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, öncelikle Kavaktaki arsanın ÇAYKUR’a kazanılmasından dolayı teşekkür ederiz. Şehrin içerisinde kalmış, sıkışmış en eski fabrikalardan biri Arhavi Çay fabrikası, Son zamanlarda fabrika için devreye alınan buhar sistemi verdiği ses ve görüntü kirliliğinden dolayı sorun haline geldi. Biz söz konusu Çay-Kur arsası üzerinde herkesin kazanacağı bir sistem düşünüyoruz. Burada bir ticaret merkezi, otel, kongre merkezi düşünüyoruz. Arsa ile ilgili ilgilenen firmalarımız var Arhavi den de bir yatırımcımız var. Belediye olarak kamuoyundan da beklentilerimizi geliştirerek proje yaratalım istiyoruz. Söz konusu arsa için Arhavili iş adamlarımız ve yatırımcılarımızla bu konuyu konuşacaklarını ifade etti.  Milletvekili İsrafil Kışla şehrin en gözde yerinde yer alan çay-kur arazisinin kamu yararı gözetilerek güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağını umduklarını belirterek, Çay-Kur genel müdürümüzün de bu konudaki gayreti ve çabasının çok olumlu olduğunu dile getirdi. Konunun çözüme kavuşması adına önemli olduğunu belirten Kışla, tarafların bu konuda gayretini takdir etti. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı boyunca her iki tarafın izleyecekleri yol ile ilgili bir takvim belirlendi. Gerek Çay-Kur gerekse belediye olarak gerekli koordinasyon ve bürokratik işlemlerin hızlı yapılabilmesi için hemen çalışmalara başlanacağı görüşüne varıldı. Çay-Kur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu Arhavi için çok avantajlı bir durum olan Kavak köyündeki kurumumuza ait arsada daha modern daha kapasitesi yüksek bir çay fabrikasının ortaya çıkarılmasının yanında, mevcut arsanın büyük ve kullanılabilir olması hasebiyle,  Çay-Kur a ait farklı tesislerin de yapım potansiyelinin de bulunduğunu belirtti. Bunun yanında Sütlüoğlu yeni kurulacak arsa üzerinde sadece fabrika değil turistik destinasyon (çay köyü) şeklinde düşüncelerinin olduğunu söyledi. Arhavi halkına şunu söylemeliyim ki Kurumsal olarak bizim düşüncemiz Şehir merkezlerindeki fabrikaları kaldırmak bu anlamda sürecin bir an önce başlatılması ve planlandığı gibi yürütülmesini arzuluyoruz. Bu bölgedeki çay üreticileri içinde avantajlı bir durum olacak dedi.

Toplantının ardından Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve beraberindekiler Kavak köyündeki Çay-Kur a ait arsayı gezerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu eşlik etti.

Etiketler

Memur-Sen Arhavi Yönetim Kurulu öncülüğünde Kudüs'e ve Mescid-i Aksaya özgürlük için; hafta sonu Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması ve protesto mitingi düzenlendi. Mitinge sendika üyelerinin yanında Ak Parti İl Başkanı Erkan Balta , Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Erkan, Saadet Partisi İlçe başkanı Ethem Ergüney, İl genel meclis üyesi Hakkı Aytolan, Kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri,  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları siyasi partilerin yöneticileri de katıldı.

Etiketler

Geçtiğimiz günlerde temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere belediye envanterine kazandırılan “Süpürge Taksi” göreve başladı. İlçenin muhtelif yerlerinde temizlik hizmeti vermeye başlayan araç gerek temizlik özelliği ve gerekse pratikliği ile vatandaşlardan tam not aldı.