Buradasınız: Anasayfa

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları

PDFYazdırE-posta

HALK EĞİTİM MERKEZİ –AGİKAD İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği iş birliği ile yürütülmekte olan ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ile ilgili açılan kurs, kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları ile dikkat çekiyor. Kursu ziyaret eden Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bayraktar Kültür Merkezi’nde Usta öğretici Emine Gündoğdu tarafından açılan ve 15 öğrencisi bulunan kursu geçtiğimiz gün ziyaret eden Başkan Hekimoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. AGİKAD başkanı Naciye Aydınlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Meyrem Özbayrak, Nejla Altanlar, Ferda Karakurt’un da hazır bulunduğu ziyarette, kursiyerlerin yapmış olduğu çalışmalar görüldü. Konu ile ilgili bir açıklama yapan kurs usta öğreticisi Emine Gündoğdu “ Çalışmalarımızda titanyum malzemesi ile çalışmalar yapıp bundan çeşitli takılar, peçetelikler, broş ve taçlar yapmaktayız. Kurs sonu itibariyle yapılan çalışmalarımızın çeşitliliği artırılıp bunları sergilemek istiyoruz.” Dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan da yapmış olduğu açıklamasında; “Bu yıl el sanatları kurslarına vermiş olduğumuz önemi, açtığımız kurslarla ispatlamış oluyoruz. Tabii ki bu kursların açılmasında Belediye Başkanımız Sayın Coşkun Hekimoğlu’nun katkısı ve desteği çok büyüktür. Her yıl olduğu gibi bu yılda Unutulmaya yüz tutmuş bir çok el sanatı ve mesleği hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu meslekleri kurslarımız vasıtası ile halka yaymaya çalışıyoruz. Sepet örücülüğü ve takı tasarım bunlardan bir kaçı. Yapılan çalışmaları gördükçe bizlerde memnun ve mutlu oluyoruz. Bu çalışmamızı AGİKAD üyeleri ile işbirliği çerçevesinde yürütmekteyiz. Bu kursumuzun BKM gibi güzel bir ortamda açılmasına vesile olan sayın Kemal Bayraktar’a da ayrıca teşekkür ediyorum” Dedi.

AGİKAD Başkanı Naciye Aydınlıoğlu da konu ile ilgili şunları söyledi; “Artvin ilinde ilk kez titanyum madeni kullanılarak bu tür çalışmalar yapılmaktadır. Bu kursu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eş güdümünde yürütmekteyiz. Üç ay süren bu çalışmamızı, vatandaşlarımızın talebi olması halinde, yine aynı şekilde kurs bünyesinde devam ettirmek arzusundayız.” Dedi.

Yapılan çalışmaları çok beğendiğini dile getiren Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, el sanatlarının yaşatılması gerektiğini söyledi. Hekimoğlu; “Bir turizm şehri olma yolunda mücadelesini sürdüren Arhavi’nin tanıtımına katkı sağlayacak bu tip çalışmaları önemsiyoruz. El sanatları konusunda çalışmalarını sürdüren gerek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün ve gerekse AGİKAD’ın değerli başkan ve yöneticilerini bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum”. Dedi.

Yorum ekle

Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.

Güvenlik kodu
Yenile